ΧΡΗΣΙΜΟΙ ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ

Ο ιστότοπος των Σχολών Γονέων
www.sxolesgonewn.gr

Ο ιστότοπος των Σχολών Γονέων στο facebook
www.facebook.com/sxolesgonewn/

Ένας ιστότοπος για τη λογοτεχνία και το βιβλίο
www.facebook.com/rinokeroskaielefantas

Ο ιστότοπος του Κλωντ Στάινερ
www.claudesteiner.com

Ο ιστότοπος των εκδόσεων Οκτώ
www.okto.com.gr

Ο ιστότοπος του Daniel Goleman
www.danielgoleman.info

Ο ιστότοπος του John Gottman
www.gottman.com

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα εκπαιδευτικά μας προγράμματα μπορείτε να επικοινωνείτε στο info@emotionalintelligence.gr ή στα 210 76 47 872, 6973 23 36 73

ΓΙΑ ΓΟΝΕΙΣ

Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα Γονικού Συναισθηματικού Αλφαβητισμού (EPPEL)

Είναι ολιγομελείς ομάδες που απευθύνονται σε γονείς με παιδιά όλων των ηλικιών, καθώς και σε υποψήφιους-μελλοντικούς γονείς.

Οι ομάδες αυτές πραγματοποιούν 12 συναντήσεις ανά 15 ημέρες για 11/2 ώρα. Τις ομάδες συντονίζει ένας ειδικά εκπαιδευμένος επαγγελματίας ψυχικής υγείας.

Το πρόγραμμα συναισθηματικής αγωγής στο οποίο οι γονείς συμμετέχουν ονομάζεται «Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα Γονικού Συναισθηματικού Αλφαβητισμού» (Educational Programme of Parental Emotional Literacy-EPPEL). Οι γονείς εισάγονται στις αρχές της συναισθηματικής νοημοσύνης και εξασκούνται στις δεξιότητες του συναισθηματικού μέντορα.

Όσοι γονείς θέλουν να συμμετάσχουν, μπορούν να στείλουν μήνυμα στο e-mail: vaspap2@otenet.gr

Το ατομικό κόστος συμμετοχής για το σύνολο των συναντήσεων είναι 300 ευρώ.

Show less

ΓΙΑ ΕΙΔΙΚΟΥΣ ΨΥΧΙΚΗΣ ΥΓΕΙΑΣ

Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα Γονικού Συναισθηματικού Αλφαβητισμού (EPPEL)

To «Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα Γονικού Συναισθηματικού Αλφαβητισμού» είναι ένα νέο δομημένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα 12 συναντήσεων που απευθύνεται σε γονείς με παιδιά όλων των αναπτυξιακών σταδίων, καθώς και σε υποψήφιους/μελλοντικούς γονείς. Πρόκειται για ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα με εισαγωγικό χαρακτήρα.

Σκοπός του είναι να εισαγάγει τους γονείς στην έννοια και τις βασικές δεξιότητες της συναισθηματικής νοημοσύνης και να αναδείξει τα χαρακτηριστικά του γονιού-συναισθηματικού μέντορα. Οι ενότητες που θα αναπτυχθούν στις συναντήσεις μπορούν να αναπτυχθούν πιο διεξοδικά σε επόμενη φάση.

Το συγκεκριμένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα θα διεξαχθεί στις 26 & 27 Ιανουαρίου 2019 (Σάββατο και Κυριακή) από τις 10:00 ως τις 14:00 και απευθύνεται μόνο σε όσους ειδικούς έχουν ήδη συμμετάσχει στο «Εκπαιδευτικό πρόγραμμα Εκπαιδευτών-Συντονιστών Σχολών Γονέων».

Στους συμμετέχοντες, εκτός από τη βεβαίωση συμμετοχής, θα δοθεί έντυπο το εγχειρίδιο του συντονιστή του «Εκπαιδευτικού Προγράμματος Γονικού Συναισθηματικού Αλφαβητισμού».

Το κόστος συμμετοχής είναι 100€.

Όσοι επιθυμούν να συμμετάσχουν, μπορούν να στείλουν μήνυμα στο vaspap2@otenet.gr

Show less
Πρόγραμμα Γονικής Ταυτότητας (Educational Programme of Parental Identity-EPPI)

To “Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα Γονικής Ταυτότητας” είναι ένα νέο δομημένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα 12 συναντήσεων που απευθύνεται σε γονείς με παιδιά όλων των αναπτυξιακών σταδίων, καθώς και σε υποψήφιους/μελλοντικούς γονείς. Πρόκειται για ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα με εισαγωγικό χαρακτήρα.

Σκοπός του είναι να εξοικειώσει τους γονείς με τη διαδικασία συμμετοχής σε μια ομάδα Σχολής Γονέων και να τους εισαγάγει σε βασικές θεματικές, οι οποίες μπορούν να αναπτυχθούν πιο διεξοδικά σε επόμενη φάση.

Το συγκεκριμένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα θα διεξαχθεί στις 12 & 13/1/2019 (Σάββατο και Κυριακή) από τις 10:00 ως τις 14:00 και απευθύνεται μόνο σε όσους έχουν ήδη συμμετάσχει στο “Εκπαιδευτικό πρόγραμμα Εκπαιδευτών-Συντονιστών Σχολών Γονέων”.

Στους συμμετέχοντες, εκτός από τη βεβαίωση συμμετοχής, θα δοθεί έντυπο το εγχειρίδιο του συντονιστή του “Εκπαιδευτικού Προγράμματος Γονικής Ταυτότητας”.

Το κόστος συμμετοχής είναι 100€.

Όσοι επιθυμούν να συμμετάσχουν, μπορούν να στείλουν μήνυμα στο vaspap2@otenet.gr

 

Show less
Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα Εκπαιδευτών-Συντονιστών Σχολών Γονέων

Το πρόγραμμα, το οποίο πραγματοποιείται με επιτυχία από το 1999, απευθύνεται σε ειδικούς ψυχικής υγείας (ψυχολόγους, συμβούλους, παιδοψυχιάτρους, ψυχοπαιδαγωγούς, κοινωνικούς λειτουργούς) που ενδιαφέρονται να συντονίσουν ομάδες Σχολών Γονέων.

Η διάρκειά του είναι 60 εκπαιδευτικές ώρες και πραγματοποιείται σε 6 Σαββατοκύριακα στα γραφεία των Σχολών Γονέων, Ευφρονίου 36, Αθήνα 161 21 (έναντι Κάραβελ) (Σάββατο & Κυριακή 10:00-14:00).

Το συνολικό κόστος συμμετοχής είναι 650 ευρώ και ο αριθμός των συμμετεχόντων περιορισμένος.

Πρόκειται για ΤΟ ΜΟΝΟ πρόγραμμα, που βασίζεται στο 'Εξελικτικό Σύστημα' της Μαρίας Χουρδάκη και το οποίο είναι αναγνωρισμένο από τη 'Διεθνή Ομοσπονδία για την Εκπαίδευση των Γονέων' (Federation Internationale pour l' Education des Parents - F.I.E.P.).

Στο κόστος του σεμιναρίου περιλαμβάνονται:

  1. Φάκελος με έντυπο υλικό-άρθρα σχετικά με τις Σχολές Γονέων.
  2. Το βιβλίο “Επάγγελμα Γονέας. Τύποι Γονέων και Συμπεριφορά Παιδιών και Εφήβων” της Β. Παππά.
  3. Το βιβλίο "Γονείς σε κρίση. Η διαχείριση της απώλειας και της αλλαγής" της Β. Παππά.
  4. Tο βιβλίο "Η λογική των συναισθημάτων. Συναισθηματική ανάπτυξη και συναισθηματική νοημοσύνη" της Β. Παππά.
  5. Πιστοποιητικό συμμετοχής.
  6. Καφές ή τσάι κατά τα διαλείμματα.

Στους συμμετέχοντες παρέχονται οι αναγκαίες κατευθυντήριες για να εργαστούν ως συντονιστές Σχολών Γονέων σύμφωνα με τις αρχές του 'Εξελικτικού Συστήματος' της Μ. Χουρδάκη. Το επόμενο εκπαιδευτικό πρόγραμμα θα διεξαχθεί στις 22, 23/9, 6, 7/10, 20, 21/10, 3, 4/11, 17, 18/11, 1, 2/12/2018.

΄Οσοι ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν, θα πρέπει να δηλώσουν συμμετοχή στέλνοντας ένα βιογραφικό τους σημείωμα στην ηλεκτρονική διεύθυνση: vaspap2@otenet.gr Η επιβεβαίωση της συμμετοχής των ενδιαφερομένων στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα γίνεται μέσω e-mail. Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να επικοινωνείτε με το τηλ.: 697-3233673.

Show less
Πρόγραμμα Συντονιστών Ομάδων Εφήβων

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα απευθύνεται σε ειδικούς ψυχικής υγείας που θέλουν να συντονίσουν ομάδες Εφήβων. Η διάρκειά του είναι 10 ώρες και θα πραγματοποιηθεί στις 15 & 16/12/2018 από τις 10:00π.μ. ως τις 14:00μμ. (Σάββατο και Κυριακή) στα γραφεία των Σχολών Γονέων, Ευφρονίου 36, Αθήνα 161 21 (έναντι Κάραβελ).

Το κόστος συμμετοχής είναι 120 ευρώ.

Στο κόστος του σεμιναρίου περιλαμβάνονται:

Φάκελος με έντυπο υλικό-άρθρα σχετικά με τις ομάδες εφήβων.

Το βιβλίο "Μεγαλώνοντας Χαρούμενους Εφήβους" της S. Hayman (Μεταφρ.-Επιστ. επιμ.: Β. Παππά).

Πιστοποιητικό συμμετοχής.

Καφές ή τσάι κατά τα διαλείμματα.

΄Οσοι ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν, θα πρέπει να δηλώσουν συμμετοχή στέλνοντας ένα βιογραφικό τους σημείωμα στην ηλεκτρονική διεύθυνση: vaspap2@otenet.gr

Η επιβεβαίωση της συμμετοχής των ενδιαφερομένων στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα γίνεται μέσω e-mail.

Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να επικοινωνείτε με το τηλ.: 697-3233673.

Show less

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

1 × 4 =